Litteratur & Böcker

Beställ våra böcker till lägst pris här (finns även i Internetbokhandeln): Litteratur & Böcker

torsdag 17 juli 2008

Den vackraste kvinnan föder flickor

"Spegel, spegel på väggen där..."
Väntar du barn, eller ska du till att föda barn? Vet du om att den vackraste kvinnan och de mest attraktiva mammorna föder i genomsnitt 26 % fler flickor och att aggressiva människor tenderar att föda fler pojkar. Det vackra och sköna är nämligen essensen och grunden i all mänsklig intention, kommunikation och aktivitet, så även inom fortplantningens, kärlekens och relationernas område. Kanske har det här blivit än mer framträdande, betydelsefullt och prestationsladdat i en modern tid med en kvinnlig emancipation i Sverige och i en verkan som ett begrepp jag kallat The New Queen.

Begrepp som "den fertila kvinnan", "den duktiga kvinnan", "den självständiga kvinnan", "den perfekta kvinnan", "den utvalda kvinnan", "den första kvinnan", "den vårdande kvinnan", "den fria kvinnan" eller "den vackraste kvinnan", har blivit något av det som mest gruvsamt skapar en fortsatt osäkerhet, förundran, bristande självförtroende och självkänsla, självrespekt och beroende till mannen hos den moderna fria kvinnan i Sverige idag.

Könstillhörighet och identifikationen med könstillhörigheten definieras nämligen främst genom kulturella minnen och artefakter, relationen till det andra könet och av andra, inte minst föräldern av samma kön som det egna. Läs mer om bl a att vackra föräldrar föder fler flickor här.

K A T Eliazon
Leg.psykolog/socionom

Inga kommentarer:

Ny bok i psykologi - Eliazon

Publicerar i tryckt limbunden bokform 35-års erfarenheter och sentenser inom ämnesområdet psykologi. Boken (637 sidor i vackert mattlaminerat omslag) kan köpas alt. beställas hos din bokhandlare genom distribution via Publit.se och Bokrondellen. Du kan även beställa ditt exemplar via följande widget:

Köp boken PERSPECTIVAE - Världens bästa pappa hos:
Bokextra       Skolshoppen       Capris       Tanum       Bokliv       Lycknis       Antikvariat.net       BTJ       Ord&Bok        Booky       Bokia       Adlibris        Bokus
Jämför priser       Har du läst boken? Skriv en recension
Låna boken: Stockholms stadsbibliotek       Lunds universitets bibliotek      Innehållsförteckning     Läs recension av boken

Eliazon Beauté World Magazine