Litteratur & Böcker

Beställ våra böcker till lägst pris här (finns även i Internetbokhandeln): Litteratur & Böcker

onsdag 5 november 2008

Valet i USA

Oj, oj, oj! Upp och nedvända världen, en demokratisk revolution! Det blev den helt okände socialarbetaren och afroamerikanen Barack Obama som tog hem presidentvalet i USA. Det stod klart när han tagit hem segern i Virginia, en delstat som inte röstat på en demokratisk presidentkandidat sedan 1964. Med vallöften, ställningstaganden, åsikter och en retorik som nog kunde göra både Fidel Castro och Khadaffi till blygsamma moderata herrar, vinner Barack Obama en seger som helt säkert förändrar dagordningen för många aktiviteter och politiska ställningstaganden i världen. Inte minst tvingas många hädanefter lära sig två fraser: emotionell och social kompetens.

En mycket rolig seger för de mer socialt ansvarstagande människorna! Utöver den miljon människor som firade valsegern i Chicago, kan vi anta att många länder i hela den s k underutvecklade världen försökte lyfte sig själva i håret i natt. Det som den amerikanska befolkningen helt tydligt revolterar emot är den förefintliga och utbredda Œcopati eller ekopati som jag beskrivit här tidigare, och som aktualiserats och blivit helt uppenbart tydlig inte bara i finanskrisen utan även inom samhällspolitiken. Svenska och europeiska politiker måste se upp. Förhoppningsvis så byter man nu inte ut en typ av arrogans mot en annan och värre, men det återstår väl att se.

K A T Eliazon
Leg.psykolog/socionom

Inga kommentarer:

Ny bok i psykologi - Eliazon

Publicerar i tryckt limbunden bokform 35-års erfarenheter och sentenser inom ämnesområdet psykologi. Boken (637 sidor i vackert mattlaminerat omslag) kan köpas alt. beställas hos din bokhandlare genom distribution via Publit.se och Bokrondellen. Du kan även beställa ditt exemplar via följande widget:

Köp boken PERSPECTIVAE - Världens bästa pappa hos:
Bokextra       Skolshoppen       Capris       Tanum       Bokliv       Lycknis       Antikvariat.net       BTJ       Ord&Bok        Booky       Bokia       Adlibris        Bokus
Jämför priser       Har du läst boken? Skriv en recension
Låna boken: Stockholms stadsbibliotek       Lunds universitets bibliotek      Innehållsförteckning     Läs recension av boken

Eliazon Beauté World Magazine