Litteratur & Böcker

Beställ våra böcker till lägst pris här (finns även i Internetbokhandeln): Litteratur & Böcker

lördag 21 januari 2012

Nya recensioner - Bokrecensioner - Perspectivae

Perspectivae – Världens bästa pappa! är en bok som är lite som livet, svår och krånglig i början så att man får läsa om samma sak några gånger för att förstå men genom bokens gång blir den lättare att läsa och lättare att förstå, som livet ofta blir lättare att förstå ju äldre man blir. Som livet själv finns det farthinder och svårigheter lite här och var. Boken passar sig för alla, det finns något som alla kan ta till sig, något för alla stadier i livet.

För den yrkesverksamme är den bra som ett hjälpmedel vid reflektioner, då många kapitel sätter igång hjärnverksamheten och utmanar de tankar som finns sedan tidigare. Studenter inom människobehandlande inriktningar kan ha användning av mycket i boken för att utveckla sina tankar och idéer, men även som ett komplement till annan kurslitteratur för att lära sig lite mer om de stora psykologerna som Freud, Lacan och Schreber. Deras berättelse berättas på ett lite annat sätt här än i annan kurslitteratur.

Boken är minst lika värdefull för den som inte arbetar med psykologi eller socialt arbete då många kapitel kan ge en form av förklaring på vad det är som händer i människan under olika delar av livet. Man får en karamell att suga på. En ny aspekt att tänka på och fundera över.

Boken behöver inte läsas från pärm till pärm utan fungerar bra som ett uppslagsverk både för den yrkesverksamme och för privatpersonen som bara vill veta mer eller utmana sina tankar, man kan läsa det kapitlet man känner passar in i livet just nu. Jag upplever att man får ut mest av boken om man läser ett eller ett par kapitel och sedan stannar upp och funderar över det man just har läst. De flesta kapitlen är korta, så att det enkelt går att läsa ett kapitel innan man blir trött och ofokuserad. Boken ser tjock och hemsk ut men texten faller bra i ögonen, teckensnittet är behagligt och texten är uppdelad i stycken som gör det lättare att läsa även för den som har svårigheter.

Tack Torbjörn för en intressant och utmanande bok!

Hanna Puonti
hp22ei@student.lnu.se

Hanna Pounti studerar idag till socionom på Linnéuniversitetet i Kalmar, där hon nu gör sina två slutterminer på socionomprogrammet.

Inga kommentarer:

Ny bok i psykologi - Eliazon

Publicerar i tryckt limbunden bokform 35-års erfarenheter och sentenser inom ämnesområdet psykologi. Boken (637 sidor i vackert mattlaminerat omslag) kan köpas alt. beställas hos din bokhandlare genom distribution via Publit.se och Bokrondellen. Du kan även beställa ditt exemplar via följande widget:

Köp boken PERSPECTIVAE - Världens bästa pappa hos:
Bokextra       Skolshoppen       Capris       Tanum       Bokliv       Lycknis       Antikvariat.net       BTJ       Ord&Bok        Booky       Bokia       Adlibris        Bokus
Jämför priser       Har du läst boken? Skriv en recension
Låna boken: Stockholms stadsbibliotek       Lunds universitets bibliotek      Innehållsförteckning     Läs recension av boken

Eliazon Beauté World Magazine